שכבת ה'

מרחב למידה שכבתי

מטרת התכנית הפועלת במרחב ה' הנה להביא כל תלמיד בשכבה להאמין ביכולתו להוביל שינוי חיובי, בתחומים שמפריעים לו ורלוונטיים לעולמו. 

במרחב הלמידה השכבתי תלמידי שכבת ה ייחשפו למספר נושאי העשרה בתחומים שונים:

 

טיפוח היציבה ותזונה נכונה

התלמידים ילמדו מהו אורח חיים בריא- מהם הרגלי אכילה נכונים, פירמידת המזון, אחריות למה שאנחנו אוכלים וכמו כן חשיבות הספורט והתנועה כתורמים ליציבה נכונה.

 

יצירות מופת

התלמידים יבינו מה היא יצירת מופת, מה הופך אותה לכל כך מיוחדת בעיני כל, יכירו יצירות מופת במגוון תחומים (ציור, פיסול, ספרות, מוזיקה…),יחקרו בעצמם יצירת מופת ויציגו בכיתה. תיאטרון מסביב לעולם, שיווק ופרסום. 

 

קרב מגע

קרב מגע הינה אומנות לחימה ישראלית המטרה העיקרית בקרב מגע היא הצלת חיים. במסגרת האימונים ירכשו התלמידים כישורי חיים וכלים יעילים בהגנה עצמית כנגד כל סוג של איום או סכנה  בכל מקום וזמן. כמו כן המתאמנים ילמדו להתנהל בצורה בטוחה בסביבת החיים הטבעית שלהם.

 

רובוטיקה

עולם מדעי המחשב בא לידי יישום בדרך ייחודית בתחום האלגוריתמיקה והרובוטיקה. זהו עולם ידע רחב, גדול ורב תחומי. התוכנית במודול זה חושפת את העולם הזה בפני התלמידים. רובוטים משמשים בתחומים שונים למגוון יעדים: רובוטים מנתחים בבתי חולים; רובוטים שואבים אבק בחדרי הבית או מנקים את הבריכה; בתעשייה יש להם מבחר יישומים; בתחבורה ישנן מערכות בלא נהג; בתעופה האזרחית והצבאית – מערכות בלא טייס. גם במערכת החינוך יש מבחר של רובוטים זמינים ונגישים. השילוב בין מערכות תוכנה למערכות טכנולוגיות הולך ומתרחב. הלמידה של מערכות אלו דומה בחלקה ללמידה של תחום מדעי המחשב. ואולם השילוב בין מערכות תוכנה וחומרה יוצר אתגרים חדשים. הפעלת יישום של תלמיד על רובוט דורשת הבנה של מערכות קלט פלט מעמיקות יותר והתמחות בהן יותר מאלו הנדרשות ממנו במודול מדעי המחשב. הבנת הקשר בין החיישנים ופעולת הרובוט לבין הקוד הנכתב היא שילוב רב תחומי שאינו ברור ואינו נגזר מלימודי מדעי המחשב.

 

אזרחות דיגטלית

"אזרחות דיגיטלית" היא מושג המסייע להבין מה המשתמשים בטכנולוגיה צריכים לדעת כדי לעשות זאת כראוי. זו דרך להכין את המשתמשים בטכנולוגיה לחיות בחברה דיגיטלית. בשעורים אלה נכין את התלמידים,המשתמשים בטכנולוגיה לחיות בחברה דיגיטלית.לעבוד במסמכים משותפים, להשתמש בדואר אלקטרוני, להכיר את סביבת האופיס, לדעת מהן הסכנות הטמונות ברשת ולדעת איך להתגונן בפניהן, במטרה להקנות לילדים נורמת התנהגות מתאימה ואחראית  ביחס לשימוש בטכנולוגיה.
היעד : קידום "אזרחות דיגיטלית" כנורמת ההתנהגות מתאימה ואחראית לילדים ונוער ביחס לשימוש בטכנולוגיה.

בשנת תשע"ח נכנסה האזרחות הדיגיטלית כפיילוט לשכבת כיתות ד',ולאחר שראינו שהילדים מאוד אהבו חשבנו לנכון להרחיב בשנת הלימודים הנוכחית לשכבות ג-ו, במטרה להכניס את האזרחות הדיגיטלית כמקצוע צומח בכל אחת מהשכבות בעתיד.